ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Νεάπολης σας καλούν σε συνάντηση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών, τις απουσίες και την αξιολόγηση των μαθητών/τριών για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024.

                                                                                                Με τιμή

                                                                 Η Διευθύντρια

Κολυβοδιάκου Παναγιώτα

Επιμορφωτική Ομιλία του Γεωργίου Βατίστα στο ΓΕΛ Νεάπολης

 

Πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ομιλία προς τους μαθητές , στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Νεάπολης  την 1η Οκτωβρίου 2018, από τον καταξιωμένο συμπατριώτη  μας επιστήμονα κ. Γεώργιο Βατίστα του Χαραλάμπους.

Ο κ. Βατίστας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Νεάπολης, απηύθυνε προς τους μαθητές  μας,  ομιλία με θέμα : «Από την ομηρική Χάρυβδη στη θεωρία των πάντων του λόρδου Κέλβιν».

Σημειωτέον, ο κ. Βατίστας γεννήθηκε στην Νεάπολη όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Μετά την αποφοίτησή του από το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο στην Νεάπολη, μετέβη με την οικογένειά του στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Concordia. Στη συνέχεια έγινε κάτοχος του Masters of Sciences καθώς και του PHD. Πολύ σύντομα έγινε καθηγητής στο οικείο Πανεπιστήμιο.

Στην κορυφαία ακαδημαϊκή πορεία του τιμήθηκε με βραβεία ευρεσιτεχνίας, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια, συνέγραψε πολλά άρθρα που δημοσιεύθηκαν  σε παγκόσμιας  εμβέλειας  επιστημονικά περιοδικά καθώς  και πρωτότυπες εργασίες που καταχωρήθηκαν στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.

Διακρίθηκε για την συμβολή του στην έρευνα των δινών με το  σύγχρονο μαθηματικό μοντέλο δίνης, το γνωστό διεθνώς ως «Το  μοντέλο δίνης του Βατίστα»:

 

Βατικιώτικος Αγώνας Ζωής 2018

Βατικιώτικος Αγώνας Ζωής 2018

 

Το σχολείο μας διοργανώνει σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νεάπολης, το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου για ένατη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα μαζικού αθλητισμού με την επωνυμία “Βατικιώτικος Αγώνας Ζωής 2018”. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση θα βρείτε στην ιστοσελίδα το αγώνα εδώ.

Παρουσίαση του Δρ. Παρασκευά Λαλούση στο ΓΕΛ Νεάπολης στις 23/12/2013

Ο Δρ. Λαλούσης έδωσε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τους μαθητές του σχολείου μας στις 23/12/2013 με θέμα “ΣΥΝΤΗΞΗ:
Ένας Ήλιος στο Εργαστήριο”.
Πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το περιεχόμενο της παρουσίασης.
nhlios