Επιμορφωτική Ομιλία του Γεωργίου Βατίστα στο ΓΕΛ Νεάπολης

 

Πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ομιλία προς τους μαθητές , στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Νεάπολης  την 1η Οκτωβρίου 2018, από τον καταξιωμένο συμπατριώτη  μας επιστήμονα κ. Γεώργιο Βατίστα του Χαραλάμπους.

Ο κ. Βατίστας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Νεάπολης, απηύθυνε προς τους μαθητές  μας,  ομιλία με θέμα : «Από την ομηρική Χάρυβδη στη θεωρία των πάντων του λόρδου Κέλβιν».

Σημειωτέον, ο κ. Βατίστας γεννήθηκε στην Νεάπολη όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Μετά την αποφοίτησή του από το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο στην Νεάπολη, μετέβη με την οικογένειά του στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Concordia. Στη συνέχεια έγινε κάτοχος του Masters of Sciences καθώς και του PHD. Πολύ σύντομα έγινε καθηγητής στο οικείο Πανεπιστήμιο.

Στην κορυφαία ακαδημαϊκή πορεία του τιμήθηκε με βραβεία ευρεσιτεχνίας, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια, συνέγραψε πολλά άρθρα που δημοσιεύθηκαν  σε παγκόσμιας  εμβέλειας  επιστημονικά περιοδικά καθώς  και πρωτότυπες εργασίες που καταχωρήθηκαν στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.

Διακρίθηκε για την συμβολή του στην έρευνα των δινών με το  σύγχρονο μαθηματικό μοντέλο δίνης, το γνωστό διεθνώς ως «Το  μοντέλο δίνης του Βατίστα»: